Qaisara Qistina

By: Qaisara Qistina

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]
Friday, 19-Mar-2010 06:01 Email | Share | | Bookmark
Hot Air Balloon Festival Putrajaya 2010

 
 
 
View all 12 photos...
The pics were taken during on my way to the office..
The veneu was nearer to my customer onsite office, which I've been support their data center for a long period until now..
enjoy the pics..


Saturday, 27-Feb-2010 05:30 Email | Share | | Bookmark
Qaisara & Qistina Go To School

 
 
 
View all 4 photos...








Tuesday, 23-Feb-2010 02:57 Email | Share | | Bookmark
Kenduri Kawen .. lagi..

 
 
 
View all 12 photos...
Since dah lama tak update, sementara ada kesempatan ni.. upload lah gambar2 lama..dah 2 tahun tak update fotopages..









Pengantin dah sampai



Thursday, 16-Oct-2008 23:54 Email | Share | | Bookmark
Raya Ke ??

 
 
 
View all 18 photos...
Seperti tahun2 yang sudah, bila tiba hari raya AidilFitri, kami akan beraya di kampung mak kat Melaka.. tapi lepas ambil Sara & Adek dari nursery, suhu badan Sara naik..ahh sudah, demam ke Sara ? kat rumah, bagi ubat demam yg memang ada dlm stok..lepas bagi ubat nampak ok..tapi 8 jam selepas tu, demam balik...

Kami bertolak ke kampung Ahad pagi,time sahur... bila sampai kat kampung pagi tu, dia demam lagi...bagi ubat lagi ok..dari sehari ke sehari mcm tu je lah keadaannya..lagi 2 hari nak raya ni...risaunya kalau demam Sara berlarutan..klinik pun dah 2 kali pegi...dah masuk ubat kat punggung pun tetap tak berubah..Sara semakin lemah..tak selera lansung nak makan atau minum...even nak minum milo & ribena pun dia tak nak..air masak pun susah...

Malam raya lepas dah kebah sikit dia request nak keluar kat kawasan rumah nenek..nak tengok orang main bunga api..nampak seronok tapi terlalu lemah...

Hari ni Hari Raya...risaunya tengok keadaan Sara...dia tak nak bangun...menangis je yang dia tahu.. macam mana nak buat ni..nak kena hantar hospital ke...
lepas dah siapkan Adek & berbaju cantik, Sara request nak basuh badan...(mandi tak basah kepala)
buka je baju, rashes dah naik satu badan..arghh apa ni? denggi ke anak aku? arghh tidak...takkan anak sekecil Sara kena denggi...Atok kat KL warded 1 minggu sebelum raya sebab denggi..

Balik je abah dari masjid, cepat2 bagitahu..Sara kena denggi...sedihnya...tension pun ada...
lepas bersalaman & bermaafan dgn family, kami bersiap utk ke hospital...kami decide nak pegi Mahkota Medical Center..sebelah Mahkota Parade..senang sikit nak makan nanti..

Maka tercatatlah dalam sejarah kami sekeluarga di hospital pd tahun 2008...
kat hospital cerita lain pulak...dia bantai menangis je...nurse nak check suhu nangis, doktor check nangis, bagi ubat nangis.. lagi tragis time amik darah utk check samada denggi atau tidak...dia bersilat dgn org yg amik darah..menitik2 darah kat lantai sebab dia takut...tensionnya dgn amoi yg tak reti nak pujuk budak kecik... kesian tengok Sara...lepas tu kena tunggu result pulak....
at last doktor panggil kami, dia tunjuk result, kat situ tulis positive denggi tapi blood count Sara tak menunjukkan Sara denggi..eh..apa ni, pening kepala kami...mana satu yg betul ? doktor tanya samada Sara ada allergy, memang Sara ada ekzema...doktor kata kemungkinan disebabkan suhu badan yang terlampau tinggi, ekzema dia naik & rashes semua keluar...apa lagi..kena tahan kat wad lah....

Dekat wad, Sara kena amik nebuliser setiap 4 jam..kena drip..tu normal la kalau dah warded tu..
Masalah utama Sara yg menyebabkan dia lambat recover ialah tak nak makan & minum...susahnya nak bagi makan...puas kami paksa..ada masanya sampai kami panggil nurse utk suapkan Sara..
nasib baik nurse kat situ peramah & baik2 belaka...

Adek pulak mcm mana ye? Adek bermaharajalela sepanjang kakaknya sakit...dia la puteri...dapat layanan dari semua..especially nurse...disebabkan adek cepat bosan, banyak aktiviti yang dia nak explore... ikut nurse hantar ubat kat bilik patient & jadi receptionist kat meja nurse....suka dia kalau dapat pegang pen & kertas..
Malam abah tolong jaga Sara..almaklumla..Sara anak abah...Mak dgn Adek balik rumah nenek..pagi2 esoknya kami ke hospital sampai la ke ptg..cuma last day je mak temankan Sara..

Sara kena tahan kat wad pada raya pertama.. raya ke-4 baru boleh balik...itu pun sebab kami nak balik KL.. kalau ikut plan, raya ke-2 nak balik KL ...nak raya rumah Atok kat KL..tak jumpa Atok pun lepas dia keluar HKL ...

huh...panjang pulak cerita pasal Raya di hospital... tahun ni collection duit raya pun kurang sebab tak beraya di rumah sedara mara...mana yg ada tu, mereka yg sudi melawat Sara....terima kasih pd yang datang berkunjung..


Apa2 pun Salam dulu dgn Mak Mertua ye...


Adek dapat duit raya dari Atok.. kesian kakak...bad mood kat hujung tu..


Pegi ke hospital pakai baju raya


Adek keletihan..tertido kat katil sebelah


Kena nebuliser..kesian kakak


Adek nak ajak kakak main sama2..







Makan nugget Mc D ..tu je la yg Sara selera nak makan...makanan hospital tak lalu


Boring baring kat katil, request kat nurse suruh buka drip kejap, nak jalan2 kat bawah


Kesiannye dia...muka bengkak...


Adek nangis.. gaduh dgn kakak...



Quote:
# Utk pengetahuan, Sara dah ok sekarang..perubahan ketara lepas keluar hospital, dia semakin berselera nak makan..apa saja yg kita makan dia pun nak makan.. ishh..risau pulak tengok dia asyik nak makan..takut Gemxx je..
# Seperti biasa, kalau nak tengok gambar2 lain, sila la berkunjung ke blog :
http://compengineers.blogspot.com



Saturday, 13-Sep-2008 08:16 Email | Share | | Bookmark
Berbuka Puasa + Wedding Anniversarry

sedapnya makan apa tu ?
Meja kami..no. 22
kakak paling hepi mlm tu
View all 13 photos...
6 Sept 2008... usia perkahwinan menjangkau 5 tahun.. Sabtu yang lepas kami berbuka puasa di Restoran Seri Melayu kat Jalan Conlay.. kiranya sekali dgn meraikan anniversarry wedding kami..

Makanan yang dihidangkan adalah masakan Melayu .. mcm2 ada..dari kuih-muih, lauk-pauk, segala jenis mee dll.. Yang paling seronok kakak & adek...dapat makan macam2...apa saja yang kami ambil & letak atas meja semua dia nak makan...

Buffet Ramadhan sampai pukul 10.30 mlm..so boleh duduk & makan & makan lagi...
Lepas solat maghrib ada persembahan kebudayaan - keroncong & tarian kebudayaan ..
1st time kakak & adek tengok life show mcm ni...kakak seronok betul mlm tu..

lagi gambar2 menarik di http://compengineers.blogspot.com

Meja makan kami


abah sedang menikmati makanan


adek & kakak dgn bunga hiasan ats meja makan


pintu masuk restoran-tangga mcm rumah kg kat melaka


tarian kebudayaan


Hayati Tasrip-penyanyi undangan malam tu nyanyi lagu keroncong da..


eh...ada kereta je, lembu takde


lepak jap kat luar




Quote:
Trima kasih semua.. utk pengetahuan semua gambar ni diambil guna kamera hp..tu pasal la tak brapa nak cantik ..almaklumlah..kamera telah dicuri skali lagi smasa kejadian pecah masuk rumah kali ke-2 bulan 7 yg lalu...sedih..setiap kali beli kamera baru, asyik kena kebas je.. so nak beli kamera baru kali ke-3 ni lambat lagi lar..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net